Werkwijze

Stap 1 - Ontvangen van voertuigen

1

Ontvangen van voertuigen

De autosloperij ontvangt voertuigen die niet meer in gebruik zijn. Dit kan variëren van auto’s en vrachtwagens tot motoren en scooters.

Inspectie

Voordat het voertuig wordt gedemonteerd, wordt het grondig geïnspecteerd om te bepalen welke onderdelen kunnen worden hergebruikt en welke niet. Dit omvat ook het controleren van de staat van de motor, transmissie, carrosserie en andere belangrijke onderdelen.

2

3

Vloeistoffen verwijderen

Na de inspectie komt de auto op een zogenoemde aftapbrug te staan, hier gaan alle vloeistoffen uit de auto, zoals de olie, koelvloeistof enzovoort. Deze worden opgeslagen in grote tanks om zo vervuiling op het terrein te voorkomen.

Demontage

Na de inspectie wordt het voertuig gedemonteerd. Dit gebeurt door gespecialiseerde technici die de bruikbare onderdelen verwijderen en deze opslaan in het magazijn.

4

5

Recycling

De niet-herbruikbare onderdelen en materialen worden gerecycled. Zo gaan de slechte banden van een auto naar een recyclingbedrijf. En de chassis word gerecycled bij een oud ijzerboer. Zo word ongeveer 97% van de auto gerecycled!

Opslag

De bruikbare onderdelen worden opgeslagen in het magazijn, waar ze beschikbaar zijn voor verkoop aan klanten.

6

7

Verkoop

De autosloperij verkoopt de herbruikbare onderdelen aan klanten die op zoek zijn naar specifieke onderdelen voor hun voertuig. Dit kunnen garages, particulieren en andere bedrijven zijn. Ook zijn er mogelijkheden voor verzenden in het binnen, maar ook buitenland.

Stuur ons een bericht!